Artikels Archief van Affligem

AFFLIGEM - Rik Heyvaert leidt zijn eerste Toontjeskermis

Affligem-_2017-19-01__rik_heyvaert
 

De Sint-Antoniusgilde van Essene maakt zich op voor de 49ste Sint-Antoniusviering op zondag 22 januari. De kermis staat voor het eerst onder leiding van Rik Heyvaert. Hij werd, na het overlijden vorige zomer van Rik De Bolle, door de Gilde werd aangesteld als nieuwe voorzitter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - POP UP Lifestyle beurs Mode en Gezond

Pop_up_beurs_mode___gezond_affligem
 

De POP UP Lifestyle beurs gaat door op zaterdag 25 februari 2017 in Zaal “De Patro” Fosselstraat 109 te Hekelgem. Standen :

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Davidsfonds quiz

Df-quiz
 

Het Davidsfonds, afdeling Teralfene, organiseert op vrijdag 24 maart 2017 om 20.00 uur in de Cultuurzaal Sanderus (Geertruidebaan, 1790 Affligem) haar tweejaarlijkse quiz voor verenigingen, familie- en vriendenploegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

CD&V AFFLIGEM start 2017 met nieuwe voorzitter

Cd_v_affligem_start_2017_met_nieuwe_voorzitter
 

Op de eerste bestuursverkiezing van het nieuwe jaar heeft CD&V Affligem Aster Van Avermaet voorgesteld als nieuwe voorzitter. Zijn aanstelling wordt in de loop van het voorjaar ter bevestiging voorgelegd aan alle CD&V-leden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM ontvangt € 84.400 subsidie voor natuur inrichtingsproject

Bert_de_roeck-jd

Volgens milieuschepen Bert De Roeck (N-VA) zal de gemeente deze subsidie ontvangen in het kader van flankerende maatregelen van het VSGB (Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel). Doel van deze subsidie is waardevolle natuur te beschermen, in te richten en toegankelijk te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Davidsfonds van Teralfene zingen voor het goede doel

2016-06-01_sterzingen_teralfene__1_a
 

Naar jaarlijkse traditie gaan de bestuursleden van het Naar jaarlijkse traditie gaan de bestuursleden van het Davidsfonds, afdeling Teralfene, het eerste weekend van januari op pad door de straten van Affligem om te zingen voor het goede doel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Verleden, heden en toekomst van Het Lam Gods altaarstuk

Lamgods_affligem

De geschiedenis van het Lam Gods en de vele restauraties in het verleden, hebben hun sporen achtergelaten in de complexe structuur van het altaarstuk. In 2010 werd een dringende conservering en nieuwe technische documentatie in de Sint-Baafskathedraal uitgevoerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Toneelopvoering "GOOIEN"

2017-05-01_gooien
 

Carpe Diem gooit met ballen in een komedie, die herkenbaar is voor waargebeurde feiten in een niet bij naam te noemen dorp, of zou het toch Affligem zijn? Een komedie van en in regie van Paul Coppens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

AFFLIGEM - Scoutskalender als Kerstgeschenk

2016-28-12_calender_scouts
 

In Hekelgem ontvangen alle gezinnen een gratis kalender als Kerstgeschenk van de Open Scoutsgroep VVKSM Pajotten Hekelgem. Onder het thema “Bomen vertellen” is het een schitterende weergave van merkwaardige bomen in Affligem, die hun verhaal doen over hun geschiedenis en wat zij zien in het omliggende landschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Soep op de stoep in LIEDEKERKE en AFFLIGEM

2016-10-12_soep_op_de_stoep__1_a
 

Het is inmiddels een klassieker: in de aanloop naar Kerstmis roept Welzijnszorg (http://www.welzijnszorg.be/) op tot solidariteit met de minderbedeelden in onze omgeving.  In het straatbeeld krijgt deze oproep vorm in de “Soep op de stoep”-actie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Jong VLD zamelt speelgoed in voor kansarme kinderen

2016-09-12_jong_vld_inzamelactie___1_a
 

De eerste speelgoedinzamelactie van Jong VLD Affligem was een succes. Op de oproep van Jong VLD om speelgoed dat nog in goede staat is maar waar kinderen niet meer mee spelen in te leveren, werd in Affligem positief gereageerd. Onder meer poppen, gezelschapspelen, dvd’s tot heel veel knuffels werden ingezameld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEMse Recreatiesporters organiseren een Nijlplichtentocht in de kerstsfeer

Fakkeltocht_zal_dit_jaar_een_nijplichtentocht
 

Voor de 3de keer op rij zullen de Affligemse Recreatiesporters een actie doen in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Na de opname van een Kerstsingel en een fakkeltocht zal dit jaar een NIJPLICHTENTOCHT georganiseerd worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Parcheggio op de Poggio

2016-26-11_opbrengst_natuurpunt__1_a
 

Op zaterdag 22 oktober werd in het jeugdcentrum “Den Bokaal” in Liedekerke een wielerquiz georganiseerd: Parcheggio op de Poggio. Als uitgelezen quiz-organisatoren besloten Tim De Backer, Dieter Biesemans en Vincent Vandeput de winst van de wielerquiz te schenken aan de reservatenwerking van Natuurpunt Affligem-Liedekerke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar

Gezinsbond_gezond_ontbijt
 

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’: je kent de uitdrukking misschien wel. Je kunt je er maar beter aan houden, want gezond ontbijten is ontzettend goed voor je.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 

AFFLIGEM neemt prijs van beste bier ter wereld in ontvangst

Persconferentie_world_beer_awards__affligem__23_11_2016__031_-_christophe_ketels
ingezonden foto © Christophe Ketels
 

Affligem viel in september dit jaar in de prijzen tijdens de World Beer Awards. Affligem Blond werd namelijk verkozen tot ‘s werelds beste ‘Pale’ bier. Ook andere varianten werden bekroond met een award.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2016
Jacky Delcour
Ingezonden
 

AFFLIGEM - De gezinsbond organiseert een namiddag vol kleurrijke blokjes

Een_namiddag_vol_kleurrijke_blokjes
 

Op zondag 11 december nodigt de gezinsbond alle kinderen uit om te komen bouwen met legoblokjes. Het wordt ongetwijfeld een kleurrijke, creatieve namiddag voor jong en oud. Ouders kunnen bijpraten in de winterse bar. In samenwerking met het gemeentebestuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Lezing Davidsfonds: Van aderlatingen tot stamcelonderzoek - De geschiedenis van bloed

Davidsfonds_teralfene

Bloed is veel meer dan alleen de vloeistof die door onze aders stroomt en zuurstof vervoert. Het is een krachtig symbool en het onderwerp van mythes bij verschillende volkeren. Zo baadden de Egyptische farao’s in Joods bloed als remedie tegen huidziekten, dronken Romeinse patriciërs het bloed van gladiatoren om iets van hun dapperheid te krijgen en leidde de obsessie voor bloedzuiverheid tot gruwelijke massamoord in het Derde Rijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 

Vrouw & Maatschappij LIEDEKERKE / AFFLIGEM / ROOSDAAL eist zowel online als offline respect

2016-11-18_witte_lintjescampagne___10_a
 

Naar aanleiding van de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Geweld tegen Vrouwen organiseert Vrouw & Maatschappij – CD&V politica haar jaarlijkse witte lintjescampagne. In Roosdaal, Affligem & Liedekerke zijn er witte lintjes uitgedeeld worden door CD&V-mandatarissen en vrijwilligers van Vrouw & Maatschappij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Eerste hulp blij klimaatverwarring: Het klimaat blootgelegd

Klimaat_verwarring
 

Aan de hand van zes vragen brengt, spreker Pieter Boussemaere, je de essentie van de klimaatkwestie bij. En ondanks de vele media-aandacht voor dit onderwerp zal je daarbij zonder twijfel tot nieuwe en zelfs onverwachte inzichten komen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 16 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 04 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Jacky Delcour | 29 dec 2016
Jacky Delcour | 13 dec 2016

archief