Artikels Archief van Lennik

BEERSEL / REGIO OCMW’s en CAW organiseren een interactief toneel rond schulden

Editiepajot_bart_devill___ocmw
foto Bart Devillé
 

 Het OCMW Beersel organiseert samen met de OCMW’s uit de regio (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos,…) en CAW(Centrum Algemeen Welzijnswerk) Halle-Vilvoorde een interactief toneel. De deelnemers worden meegezogen in een negatieve spiraal van een te hoge schuldenberg en ervaren hoe dit voelt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PAJOTTENLAND – Politie betrapt drie bestuurders op rijden onder alcoholinvloed

Alcoholcontrole_jan_2017
© Deschuyffeleer
 

In de nacht van zaterdag op zondag zette de politie Pajottenland een grootschalige actie op tegen het rijden onder invloed van alcohol en van drugs. Ondanks alle waarschuwingen en sensibiliseringsacties legden toch nog 3 bestuurders een positieve ademtest af. Eén bestuurder zag zich zelfs zijn rijbewijs voorlopig ingetrokken voor 15 dagen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Samen een Pajottenlandfolder uitbrengen

Editiepajot_galmaarden_de_mark_foto_marc_colpaert__kopie_
Natuurverenigingen slaan de handen in elkaar. - Foto Colpaert
 

Drie natuurverenigingen uit het Pajottenland hebben de krachten gebundeld en geven voor de eerste keer samen een Pajottenlandfolder met kalender van natuur-activiteiten in de regio. Natuurpunt Pajottenland (Gooik, Roosdaal, Pepingen), vzw De Mark (Bever, Galmaarden, Herne) en Natuurpunt M.O.Lennik (Lennik) nodigen je van harte uit om in 2017

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK - Verhuis naar de dekenij

Lennik_logo
EP

 Het gemeentehuis van Lennik wordt de volgende maanden gerenoveerd. Daarom zullen de gemeenteraden, huwelijken, commissievergaderingen, ... vanaf maandag 23 januari 2017 in de Dekenij aan het Masiusplein plaatsvinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op

Snelheid_2016_boetes
PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op - © Deschuyffeleer
 

Het voorbije jaar diende de politie Pajottenland alleen al tijdens haar bemande snelheidscontroles 17.430 bekeuringen uit te schrijven. In 2015 waren dit er 13.047. Over de onbemande snelheidscontroles en over de trajectcontroles zijn er nog geen jaarcijfers bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – De politie wacht een reeks grote uitdagingen

1
PAJOTTENLAND – Commissarissen Philippe De Gelas, Philippe Annys, Serge Roelens en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politie Pajottenland haalde korpschef Marc Hellinckx een reeks grote uitdagingen aan waarmee zijn korps de komende maanden zal geconfronteerd worden. Volgens de korpschef wordt het kiezen tussen ofwel verminderen van de dienstverlening ofwel fors verhogen van de personeelscapaciteit. Hoopvol voor het korps is wel dat de vrederechter ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK - Pralines voor gemeentepersoneel

Pralines_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het is een traditie geworden in Lennik : nu reeds voor de vierde keer, ging de fractie van het kartel N-VA - LENNIK KWADRAAT doosjes pralines brengen bij het gemeentepersoneel van Lennik.  Elke dienst van zowel gemeente als OCMW werd een bezoekje gebracht door enkele mandatarissen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Het OCMW van LENNIK bedankte zijn vrijwilligers

Lennik_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Naar jaarlijkse gewoonte wordt er rond nieuwjaar een receptie aangeboden aan de vrijwilligers van het Lennikse OCMW om hen te bedanken voor hun inzet. Het is ook de ideale gelegenheid om de nieuwe vrijwilligers beter te leren kennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

Winterwandeling met Natuurpunt M.O.LENNIK

Winterwand_2017_898__1250
EP

 M.O.Lennik organiseert  op  zondag 22 januari om 14 uur een Landschapswandeling begeleid door natuurgidsen: over veldwegeltjes, door holle wegen, langs bosranden, en in open veld met prachtige vergezichten. Veel variatie in 3 uur wandelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

PEPINGEN-/ LENNIK Kerstverhaal met levend kindje Jezus in WZC Vander Stokken en Zonnestraal.

Kerst_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De leden van de pastorale werkgroep, samen met de aalmoezenier Eh. Mr. Defrijn, verschillende bewoners van het woonzorgcentrum en ook bewoners van Zonnestraal vzw te Lennik, brachten deze namiddag het kerstverhaal ‘in levende lijve’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

N-VA - LENNIK² – Wegenis wordt onvoldoende onderhouden

Wegenis_1
Foto's Emile Devogeleer
 

N-VA - LENNIK² maakt zich zorgen over het onderhoud van de wegen in de gemeente. Hiertegen protesteerden ze. Ieder bestuur streeft ernaar of heeft minstens de roeping om ervoor te zorgen dat mensen niet alleen met een propere voet hun huis kunnen verlaten, maar ook dat het onderhoud van de wegenis in een gemeente op een deftige wijze zou gebeuren. De betrachting is steeds het onderhoud van de wegenis zo goed mogelijk uit te voeren en te zorgen dat dit zo efficiënt en zo zuinig mogelijk zou - Laks opvolgingsbeleid zorgt er ook voor dat de gemeentelijke wegenis blijvend verminkt wordt en aanleiding geeft tot herhaalde herstellingswerken met een meerkost voor de Lennikenaar als gevolg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Wolfgang en Maria uit LENNIK zijn gouden koppel

Lennik_goud_lambrecht_g_
Wolfgang Lambrecht en Maria De Bruyn vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Wolfgang Lambrecht (71) en Maria De Bruyn (70) uit de Hunselveld 12 in Lennik vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met zoon Kris. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK - VZW Zonnestraal kreeg 1.750 euro

Editiepajot_gooik_cheque__kopie_
Een cheque voor Zonnestraal. - Foto © Marc Colpaert
 

De VZW Zonnestraal uit Lennik kreeg van Rotary Gaasbeek een cheque van 1.750 euro. De mensen van Rotary Gaasbeek zakten af naar het Krekelhof om eens lekker te gaan eten. Tijdens de maaltijd werd ook nog eens de tijd gevonden om een cheque van 1.750 euro weg te schenken aan de VZW Zonnestraal uit Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK – Op café gaan voor het goede doel.

Architect
EP

 Feestschuur De Architect in de Brusselsestraat  in Lennik is al helemaal in de sfeer van de Warmste Week van Music For Life!. De Architect wordt in de warmste week omgetoverd tot Het Coolste Café. In een cosy winterwondersfeer kan iedereen genieten van de lekkerste frietjes van het land, een fris pintje, een heerlijk glaasje wijn, coole cocktails, Pajotse pens, verfijnde hapjes, vuurkorven,.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2016
Emile Devogeleer
EP
 

LENNIK - Infoavond heraanleg Schapenstraat

Lennik_logo
EP

 Op donderdag 15 december organiseert de gemeente Lennik samen met Aquafin een eerste infoavond over de geplande riolerings- en wegenwerken in de Schapenstraat. Deze infoavond gaat door in gemeenteschool 't Rakkertje, Assesteenweg vanaf 19 uur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2016
Felix Merckx
EP
 

HERNE – Streekerfgoed in de kijker in het Dominicanessenklooster

Erfgoedreceptie_2016__16_
HERNE – Streekerfgoed in de kijker in het Dominicanessenklooster - Burgemeester Kris Poelaert © Deschuyffeleer
 

Met “Mag ik u allen zegenen en namens het gemeentebestuur van Herne, de vzw HERinNEring en de erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei u van harte welkom heten op de eindejaarsdrink en de jaarlijkse erfgoedmarkt” was het burgemeester-gastheer Kris Poelaert die met een kwinkslag de spits mocht afbijten op de opening van de jaarlijkse eindejaarsdrink met erfgoedmarkt ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Politie gaat meer BOB-alcoholcontroles uitvoeren met minder personeel

Meer_kleine_dispositieven
PAJOTTENLAND – Politie gaat meer BOB-alcoholcontroles uitvoeren met minder personeel - © Deschuyffeleer
 

Ook de politie Pajottenland verandert de komende weken het geweer van schouder bij het uitvoeren van alcoholcontroles in het kader van de BOB-eindejaarscampagne. Mede door de ervaringen uit het verleden en ook enigszins genoodzaakt door de extra-inzet van personeel in het kader van de strijd tegen de diefstallen en tegen de terroristische dreigingen schakelt ook zij nu over van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK - Jan (15) hoopt nog vòòr eind december zijn eigen Janimal-bier op de markt te brengen

Janimal_2
Foto Emile Devogeleer
 

 Crowdfundingactie is een groot succes
Jan Panneels, de scholier die sinds enkele maanden in de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol komt helpen bij het ontwikkelen van nieuwe bierrecepten, heeft in minder dan één week met zijn crowdfundingactie al ruim 5000 EUR verzameld. Daarmee kan hij 16 hectoliter van zijn eigen ‘Janimal’-bier laten bottelen. Het cijfer 16 is symbolisch, want de jongste brouwer van het land wordt pas 16 jaar op 26 februari 2017.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

Extra verkeersmaatregelen bij bouwkraan Frans Van der Steenstraat te LENNIK

Lennik_logo
EP

 In het centrum van Sint-Kwintens-Lennik werd enkele weken geleden een bouwkraan geplaatst nabij het drukke kruispunt van de Frans Van der Steenstraat en de Kroonstraat. De bouwwerf ligt volledig ingesloten, waardoor de bouwkraan op de openbare weg moest worden geplaatst op aangeven van de architect. Tijdens de spitsuren en op drukke momenten zorgde dit voor verkeerhinder.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2016
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 20 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jan 2017
Felix MerckxI | 04 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 15 dec 2016
Emile Devogeleer | 13 dec 2016
Felix Merckx | 11 dec 2016

archief