Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Nathalie wil het fietsen naar het werk promoten

Nathalie_wereldbol
Pendelen naar het werk met de fiets heeft niets dan voordelen: goed voor de gezondheid, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee
 

Nathalie Vanbeylen uit Sint-Katharina-Lombeek heeft een clubje opgericht om ervaringen uit te wisselen tussen mensen die met de fiets naar Brussel pendelen. Ze wil daarmee anderen ook aanmoedigen om naar het werk te fietsen. Ze begon alvast met een groep op Facebook maar wil ook meer doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Musikalo organiseert etentje

Musikaloetentje2017

Zaterdag 21 en zondag 22 januari organiseert muziekvereniging MUSIKALO uit Sint-Katherina-Lombeek haar jaarlijks etentje in de zaal Katharinakring. Op het menu staan onder andere scampi, steak en kalkoen

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Theater BlaBla speelt Martha&Mathilda

Blablamartha
 

Het "Loemeks amusementstejater BlaBla" is na een succesvolle eerste opvoering reeds toe aan zijn 2e. editie.  Het is opnieuw een komische stuk. Dat gaat over "Martha en Mathilda", twee zussen van gezegende leeftijd die een pension uitbaten, Maar dat is niet het enige wat ze doen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Natuurpunt wandelde in het Natuurgebied van de Palitsebeek

15826351_10211690527689245_155130467416174495_n
 

Ondanks het mistige en vochtige weer waren er toch nog zo’n 55 present  voor de nieuwjaarswandeling die de afdelingen Ternat en Liedekerke van Natuurpunt zondagvoormiddag samen organiseerden in het Natuurgebied van de Panitsebeek in Liedekerke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bestuursleden Davidsfonds Wambeek zingen voor het goede doel

Driekoningen_001
 

Al meer dan 25 jaar trekken de bestuursleden van Davidsfonds Wambeek jaarlijks op pad voor het sterzingen voor het goede doel. Dit jaar zongen zij bij de leden aan huis voor de projecten De Hopperank Asse en voor BEDNET

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

TERNAT - Hommage aan overleden auteur Robert Van der Cruys

Roberthondboekkoekedoees
 

Op 2 januari overleed Lombeeks auteur Robert Van der Cruys. De crematie gebeurde in intieme familiekring maar op zondag 15 januari om 11 uur is er in CC De Ploter een hommage aan Robert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Vakantiewerking Infano TERNAT in teken van robots

2017-06-01_vakantiewerking_infano
 

De vakantiewerking van Infano Ternat stond de tweede week van de kerstvakantie helemaal in het teken van robots. Een dertigtal kinderen werkte de hele week rond het thema: “Robots gespot”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Jacky Delcour
ingezonden
 

Natuurpunt LIEDEKERKE / TERNAT Glühweinwandeling 8 januari 2017

2015-01-04_gl__hweinwandeling_liedekerke
 

15 Jaar traditie gooit men niet zo maar weg, jawel 15 jaar geleden organiseerden natuurpunt Liedekerke-Ternat haar eerste Glühweinwandeling. Nu is het traditie geworden. Om het hoofd te zuiveren van het “te veel en te druk” van de eindejaarsfeesten, wordt het tijd terug naar buiten te lopen en het hoofd te verfrissen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT/LIEDEKERKE - Natuurpunt organiseert zondag weer een Glühweinwandeling

Natuurpuntwandeling2017

De Natuurpuntafdelingen van Liedekerke en Ternat organiseren zondag weer samen een Glühweinwandeling om het nieuwe jaar te openen. De deelnemers komen om kwart voor tien samen op de parking van het zwembad aan de Sportlaan in Liedekerke en  zullen een fikse wandeling maken in het natuurreservaat van de Palitsebeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

ASSE/TERNAT - Bergsportclub Alpigo vzw organiseert een theoretische opleiding tot bergsporter

Img_0690_knip_30
Voor ons gaat bergsport van bergwandelen over klimmen op de Belgische rotsmassieven, tot alpinisme en ijsklimmen", zegt Géza TOTH.
 

Bergsportclub Alpigo vzw, met uitvalbasis Ternat en Asse, is een bergsportvereniging die zich richt op elke bergsporter of geïnteresseerde in de bergsport in zijn hele breedte, en dit als vzw die is opgericht door en voor enthousiastelingen en vrijwilligers in de bergsport. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - KWB gaat op driekoningentocht in het spoor van de vluchteling

Anker
 

 ‘Welke tocht maakt een asielzoeker bij zijn aankomst in België?’ vraagt KWB zich af. Op zondag 8 januari organiseren ze een driekoningentocht in Brussel. De gegidste tocht duurt 2,5 uur. Na de wandeling is er nog een warme drank en een kramiekboterham voorzien in Het Anker, een lokaal dienstencentrum dat zich niet alleen richt tot ouderen, maar eveneens tot de meest kwetsbare, arme bevolking in het centrum van Brussel

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

TERNAT - Burgemeester Parys huldigt laatste keer huwelijksjubilarissen

Dsc_0005_knip_0
 

Vrijdagavond omgordde burgemeester Ronald Parys zich voor de laatste keer met zijn tricolore sjerp om twee koppels te huldigen die hun vijftigste huwelijksverjaardag vierden in 2016. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
GVC
 

TERNAT keurt klimaatplan goed en wint Vlaamse klimaatprijs

Klimaatprijswebgroot
 

Dinsdag keurde de gemeenteraad het klimaataktieplan goed. Vanuit de oppositie was er enige kritiek omdat het plan onvoldoende concreet zou zijn en men geloofde dat het vlug "in de schuif zou terechtkomen". Ondertussen heeft Ternat echter ook reeds een Vlaamse klimaatprijs ontvangen voor het project "de kyotomobiel", dat het samen met 14 andere gemeenten van het Pajottenland had ingediend. In het voorjaar van 2018 komt de kyotomobiel naar Ternat om er de mensen te informeren over energiebesparing en hen ook te begeleiden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2016
EP
 

TERNAT - Aanvraag stedenbouwkundige vergunning site Sun Chemical ingetrokken

Sun_chemical_2013
 

Na overleg met het college van burgemeester en schepenen heeft de promotor besloten zijn aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning voor de site van het vroegere Sun Chemical aan de Donkerstraat, in te trekken. MG Real Estate wil nu een nieuw plan uitwerken dat tegemoet komt aan de eisen van de gemeente en de omwonenden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2016
EP
 

TERNAT - Laatste schepencollege met burgemeester Parys

Toast_parys
 

Dinsdagavond woonde Ronald Parys zijn laatste gemeenteraad bij als burgemeester en vanmiddag was het zijn laatste schepencollege. Volgende week neemt hij vakantie en wordt tijdelijk vervangen door Luc Wachtelaer, die vanaf 1 januari 2017 de sjerp definief over neemt. "Ik ben 16 jaar burgemeester geweest van Ternat. Dus het is mooi geweest", zegt Parys aan Ring TV nieuws

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2016
EP
 

TERNAT - 12000 euro voor To walk again

Img_7791
 

Meer dan 1.500 mensen steunden de ontbijtaktie ten voordele van “ To walk again”? 300 daarvan kwamen in CC De Ploter ontbijten, meer dan 1.200 mensen maakten gebruik van de afhaaldienst. Goed voor een opbrengst van 12000 euro.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2016
Guido Van Cauwelaert
bellemanternat.webnode.be
 

KWB joggingteam hield opnieuw Kerstloop in WAMBEEK

Pc200114_knip_60
Dinsdagavond doken de kerstfiguren opnieuw op in de straten van Wambeek
 
Dinsdagavond doken de kerstfiguren opnieuw  op in de straten van Wambeek. Het is een gezellige jaarlijkse traditie van het plaatselijke KWB joggingteam. De zingende kerstmannen en –vrouwen hielden  opnieuw op een aantal plaatsen halt voor een hapje en een drankje. Het afsluitpunt van de roodkleurige figuren was café De Vierhoek.
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2016
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Waterheren schenken 1000 euro voor renovatie petanqueplein De Sibbe

Img_7786
 

Ter gelegenheid van het jaarlijks kerstdiner van de bewoners van de serviceflats van De Sibbe kwamen kunstenares Fien Monsieur en schrijver Frans Du Mong langs om aan voorzitter van het OCMW Jean Trembloy een cheque van 1000 euro te overhandigen voor het renoveren van het petanqueveld

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2016
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Burgemeester beëindigt ambtstermijn in mineur: Politieke spelletjes beheersen de Gemeenteraad

Parysluier_knip
Het voorstel van CD&V-politica Astrid Roeges om een kindvriendelijk beleid te voeren door het aanmoedigen van verzorgingstafels voor baby's in horecazaken werd genadeloos neergesabeld door de nieuwe liberale vrienden. Enkel sp.a-groen+ wou het voorstel steunen.
 

De laatste gemeenteraad waar Ronald Parys als burgemeester aan deelnam werd beheerst door politieke spelletjes. Een voorstel van de meerderheid om biologisch waardevolle gronden in natuurgebied aan te kopen en het gebied te ontwikkelen als natuurpark ten voordele van de Ternatse inwoners, werd weggestemd door een monsterverbond van Open VLD, CD&V en NVA. De liberalen hadden eerder in Het Laatste Nieuws reeds aangekondigd het afgesloten bestuursakkoord niet te zullen respecteren. Dat gebeurde nu dus voor de eerste keer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2016
EP
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2017
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2017
Guido Van Cauwelaert | 22 dec 2016
Guido Van Cauwelaert | 21 dec 2016

archief