Artikels Archief van Beersel

Bizarre bomen in de kijker bij Natuurpunt BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden affiche

Natuurpunt Beersel houdt zaterdag 21 januari zijn jaarlijkse algemene vergadering. Elk jaar nodigen ze daarvoor een spreker uit. Dit jaar komt Jan Decreton uit Halle, natuurfotograaf, die al enkele prachtige fotoboeken heeft uitgegeven o.a. over het Hallerbos. Zijn diavoordracht gaat over ‘Bizarre Bomen’, bomen met een verhaal of geschiedenis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, 17 positief en vijf autobestuurders bliezen alarm

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

 Vijf onmiddellijke intrekkingen rijbewijs, 17 positieve ademtests, vijf alarm ademtests en drie personen betrapt op drugs in het verkeer. Dat zijn de resultaten van de acties het afgelopen weekend ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Dit is een nationale geïntegreerde controleactie georganiseerd door de lokale en federale politie in samenwerking met andere verkeersveiligheidspartners zoals het BIVV en de Provincie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 

BEERSEL - Gezinsbond organiseert infoavond E.H.B.O. en tweedehandsbeurs

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef (foto van tweedehandsbeurs vorig jaar)
 

Gezinsbond Dworp/Huizingen organiseert op dinsdag 7 februari om 19u30 een infoavond rond E.H.B.O. in het Poortgebouw van de pastorij, Vroenenbosstraat 5 in Dworp. Het is Pol Lots van het Rode Kruis die voor de nuttige info zorgt en de vragen van de aanwezigen zal beantwoorden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Benny Michiels vrolijkt de nieuwjaarsreceptie van de gemeente BEERSEL op

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Verwelkoming door het gemeentebestuur en de kinderburgemeester
 

Burgemeester Hugo Vandaele verwelkomde vele Beerselaars in CC de Meent in Alsemberg voor de nieuwjaarsdrink van de gemeente. Hij bedankte het gemeentebestuur voor hun goed bestuur en hun inzet en de oppositie voor hun samenwerking. Hij had het over de vele verwezenlijkingen die de gemeente heeft gedaan en welke nog in de toekomst zijn gepland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Twee ministers op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Guur weer maar niet voor de Open Vld Beersel. Vrijdagavond hielden zij hun jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Een meer dan geslaagde nieuwjaarsreceptie met een zeer grote opkomst. Gastspreker was niemand minder dan de vicepremier en minister Alexander De Croo en als kers op de taart en serieuze verrassing van de avond, verwelkomden zij eveneens minister Maggie De Block.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL - Putteke Winter 2017 in het Provinciaal domein Huizingen gaat door

Winter
Foto Emile Devogeleer

volgens het laatste weerbericht zal de wind minder hard waaien dan verwacht, enkel wel rekening houden met winterse neerslag ...En daarom werd beslist om de winterse wandeling "Putteke Winter" te laten doorgaan op vrijdag 13 januari van 18.00 uur tot 20.45 uur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Beersel organiseert ook dit jaar “Warming-up homeparty’s”

Editiepajot_bart_devill___beersel
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar al nam de gemeente Beersel het initiatief tot het organiseren van “Warming-up homeparty’s”. En gezien het succes toen komt er dit jaar op het initiatief een vervolg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Nieuwe kindergemeenteraad Beersel geïnstalleerd

Editiepajot_bart_devill___kindergemeenteraad2017
foto Bart Devillé
 

 In de raadzaal van het gemeentehuis Rondenbos te Alsemberg werd, in aanwezigheid van o.m. de(grote) burgemeester Hugo Vandaele ,schepen van Onderwijs en Jeugd Jo Vander Meylen, schepenen, gemeenteraadsleden en heel wat sympathisanten de nieuwe kindergemeenteraad 2017 geïnstalleerd. Over de verschillende netten (gemeentelijk-, vrij- en gemeenschapsonderwijs) heen worden in de basisscholen van Beersel verkiezingen gehouden. Ook het buitengewoon onderwijs (BuLO Sint-Victor) heeft in de kindergemeenteraad nu al jaren een plekje veroverd. Elke school kreeg net als de voorbije jaren drie plaatsen om in te vullen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

U10 Verbroedering BEERSEL-DROGENBOS op tornooi bij Ajax Amsterdam

Editiepajot_beersel-drogenbos
Foto © Elsie De Greef / VBD-Ajax
 

Voorbije vrijdag vertrok een delegatie van 40 ouders, bestuursleden en spelers van de U10 van voetbalclub Verbroedering Beersel Drogenbos naar het prestigieuze internationale Youth Indoor Tornooi van Ajax Amsterdam te Nederland. Nadat ze op het kwalificatietornooi van St-Katelijne Waver eind december na een zenuwslopende finale konden winnen na een penaltyreeks tegen KV Mechelen werden ze meteen uitgenodigd door gastheer Ajax.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL 39ste Mosselkermis Gezinsbond Lot

Editiepajot_bart_devill___mosselen
foto Bart Devillé
 

 Deze mosselkermis vindt plaats in Buurthuis Babbellot (voorheen Onze Kring), Dworpsestraat 90 te 1651 Lot, op zaterdag 4 februari 2017 van 17 uur tot 22 uur en op zondag 5 februari 2017 van 11.30 tot 15 uur. Heerlijk smullen tegen gezinsvriendelijke prijzen en voor ALLE leden van De Gezinsbond een korting op hun lidkaart waarmee je spaart. Inlichtingen bij de bestuursleden (www.gezinsbondlot.be) of telefonisch bij de voorzitter (02/380.34.07).

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / REGIO “Zot van Beersel” organiseert eerste feestweekend

Persfoto_evenementen_zvb_voor_ep
foto Bart Devillé
 

  “Zot van Beersel” is niet meer weg te denken in Beersel en zeker niet meer op de activiteitenkalender. Komt er nog bij, wanneer de vereniging wat organiseert er telkens ook gedacht wordt aan “het goede doel”.
Het nieuwe jaar wordt alvast op een passende wijze ingezet. Zot Van Beersel zorgt op vrijdag 13 januari 2017 en zaterdag 14 januari 2017 voor een heus feestweekend in de DOC.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

GROS organiseert quiz ‘BEERSEL in de wereld'

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) Beersel organiseert op zaterdag 14 januari om 20u, een quiz ’Beersel in de wereld’ in CC de Meent. Het wordt een gevarieerde quiz met vragen over actualiteit, geschiedenis, sport, cultuur, muziek, enz. De quiz wordt net als de vorige editie gepresenteerd door Kris Baert. Wie wil deelnemen kan zich inschrijven via gros@beersel.be of op de facebookpagina ‘GROS Beersel’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Yves Barbieux komt naar BEERSEL

Editiepajot_bart_devill___yves_barbieux
ingezonden foto
 

De reeks “Ontmoetingen” in Beersel is een samenwerking van de Bib Beersel, de gemeente Beersel, Beersel Markant, de Davidsfondsafdelingen Alsemberg-Beersel en Lot, 11.11.11. en de Gezinsbond. In het kader van deze reeks “Ontmoetingen” is Yves Barbieux de volgende gast. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beerselse jeugd kan zich sportief uitleven

Editiepajot_bart_devill___sportkamp
foto Bart Devillé
 

 Zowel tijdens de krokus- als de paasvakantie zal de Beerselse jeugd de kans krijgen zich sportief uit te leven. Deze kans krijgen zij tijdens de krokusvakantie met een voetbalstage voor de leeftijdscategorie van 6 tot en met 14 jaar en tijdens de paasvakantie met de sportweken voor jongeren van 8 tot en met 15 jaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

BEERSEL - Waaile van Dwœurp brengen nieuw komisch toneelstuk in het dialect

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Na de opvoeringen van oktober ter gelegenheid van de jaarmarkt van Dworp staan de acteurs van Toneelkring ‘Waaile van Dwœurp’ terug klaar om hun tweede productie van dit seizoen op de planken te brengen. Ditmaal werd gekozen voor ‘Mijne vent heeft geen talent’ van het Vlaamse schrijversduo Paul Coppens en Elien D’haese, een blijspel in 4 bedrijven, gebracht in het plaatselijke dialect.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL - Inbrekers breken schuifdeur van apotheek open

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

In het centrum van Dworp hebben inbrekers, de nacht van dinsdag op woensdag rond 2u, een inbraak gepleegd bij apotheek Crepel. Ze forceerden de glazen toegangsdeur en hebben het wisselgeld uit de kassa’s gestolen, al de rest lieten ze ongemoeid. De politie is een onderzoek gestart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE “U zijt wellekome” blijft in de regio een konstante

Editiepajot_bart_devill___koorrode
foto Bart Devillé
 

Davidsfondsafdelingen in gans Vlaanderen verzorgen reeds een vijftiental jaar op tweede kerstdag een samenkomst om oude kerstliederen te zingen. In de regio wordt aan dit initiatief trouw deel genomen door de DF afdelingen van Sint-Genesius-Rode en Groot Beersel. Dit jaar was de parochiekerk van Sint-Genesius-Rode centrum de plaats van afspraak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Pasar SINT-GENESIUS-RODE organiseert wandeling en bezoek aan de Lambik-O-Droom in LOT

Editiepajot_rode_beersel
Ingezonden foto
 

Op zaterdag 28 januari organiseert Pasar Sint-Genesius-Rode om 14u een kleine familiewandeling van +/-  4 km in Lot. Samenkomst op de parking van de Lambik-O-Droom (Brouwerij 3 Fonteinen) in de Molenstraat 47 in Lot. Om 15u is er een bezoek gepland aan de Lambik-O-droom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL – Felix De Laet ( Lost Frequencies ) opnieuw genomineerd voor de MIA’s.

De_laet
Foto Emile Devogeleer

Voor het tweede jaar op rij is Lost Frequencies genomineerd voor de MIA’s in de categorie `Hit van het jaar 2016´met zijn hit nummer ‘Beautifull life’. Felix De Laet won vorig jaar ook al een MIA met het nummer ‘ Beste Dance’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 10 jan 2017
Elsie De Greef | 05 jan 2017
Hugo Devillé | 05 jan 2017
Hugo Devillé | 04 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017

archief