Artikels Archief van Bever

PAJOTTENLAND - Samen een Pajottenlandfolder uitbrengen

Editiepajot_galmaarden_de_mark_foto_marc_colpaert__kopie_
Natuurverenigingen slaan de handen in elkaar. - Foto Colpaert
 

Drie natuurverenigingen uit het Pajottenland hebben de krachten gebundeld en geven voor de eerste keer samen een Pajottenlandfolder met kalender van natuur-activiteiten in de regio. Natuurpunt Pajottenland (Gooik, Roosdaal, Pepingen), vzw De Mark (Bever, Galmaarden, Herne) en Natuurpunt M.O.Lennik (Lennik) nodigen je van harte uit om in 2017

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Pastoor trakteerde op frietjes

Editiepajot_galmaaren_pastoor__kopie_
De pastoor trakteerde op frietjes. - Foto © Marc Colpaert
 

Pastoor Andy Penne is 45 jaar jong geworden en stapte samen met vrienden, familie en parochianen naar het eethuis ‘Het Frietkotmysterie’ om er gezellig samen een pakje friet te eten. “Aangezien ik dit jaar op een zaterdag mijn verjaardag vierde wilde ik eens iets anders doen”, legt de pastoor uit. Na de Misviering in de Sint-Pauluskapel trok hij met vrienden, familie en parochianen uit Tollembeek, Galmaarden en Bever

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op

Snelheid_2016_boetes
PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op - © Deschuyffeleer
 

Het voorbije jaar diende de politie Pajottenland alleen al tijdens haar bemande snelheidscontroles 17.430 bekeuringen uit te schrijven. In 2015 waren dit er 13.047. Over de onbemande snelheidscontroles en over de trajectcontroles zijn er nog geen jaarcijfers bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – De politie wacht een reeks grote uitdagingen

1
PAJOTTENLAND – Commissarissen Philippe De Gelas, Philippe Annys, Serge Roelens en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politie Pajottenland haalde korpschef Marc Hellinckx een reeks grote uitdagingen aan waarmee zijn korps de komende maanden zal geconfronteerd worden. Volgens de korpschef wordt het kiezen tussen ofwel verminderen van de dienstverlening ofwel fors verhogen van de personeelscapaciteit. Hoopvol voor het korps is wel dat de vrederechter ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Warme nieuwjaarsbijeenkomst voor het gemeentepersoneel

1_deneyer_willem
BEVER – Warme nieuwjaarsbijeenkomst voor het gemeentepersoneel - Burgemeester Luc Deneyer en OCMW-voorzitter Dirk Willem - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst van het gemeente- en OCMW-bestuur hadden zowel burgemeester Luc Deneyer als voorzitter Dirk Willem veel lof voor hun personeel voor hun optreden en hun inzet tijdens de plotse watersnood en de modderoverlast in de gemeente begin juni. Ook het behalen van de overwinning in de 10.000 stappenclash waarbij Bever......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – De vormelingen gaan sterzingen voor Kids in Kindia

Sterzingen_7_jan_2017_bever
BEVER – De vormelingen gaan sterzingen voor Kids in Kindia - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 7 januari trekken de vormelingen op pad om te gaan sterzingen. In kleine groepjes gaan zij dan met hun Driekoningenlied van huis tot huis in de gemeente. Pastoor Andy Penne en de catechisten Liesbeth en Annemie hopen alleszins dat de kinderen overal hartelijk en gul zullen ontvangen worden.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

Het jaaroverzicht in BEVER

Jaaroverzicht_bever
© Deschuyffeleer
 

Het afgelopen jaar was ook deze keer een bron van enkele markante gebeurtenissen in het Makrallendorp. Ook werd Bever niet gespaard van de watersnood die eind mei begin juni het Pajottenland herhaalde keren teisterde. Een overzicht in vogelvlucht.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Budget van 320.000 euro voor de inrichting van volkstuinen

Editiepajot_galmaarden_moestuin_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Mensen van Velt Gooik aan de slag. Foto © Marc Colpaert
 

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen in het Dominicanenessenklooster in Herne. Het project 'café Courgette' mikt vooral op de jongeren uit de omgeving van Herne en Gooik, leefloongerechtigden aangesloten bij het OCMW van Herne, Galmaarden en Bever

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Belbus Pajottenland verdwijnt

Belbus
Belbus verdwijnt.

Vanaf 9 januari zal de belbus 732-Pajottenland niet langer meer uitrijden in de gemeente Gooik, Galmaarden, Halle, Pepingen, Herne en Bever. Deze belbus kwam onvoldoende tegemoet aan de vervoersnoden van de inwoners. Daarom heeft De Lijn nu beslist om veranderingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
marc colpaert
 

HERNE/ BEVER : Wees de vuurwerkcampagne ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt!’ indachtig

Vuurwerk_2016-2017
© Deschuyffeleer
 

Het nieuwe jaar wordt vaak ingezet met spetterend vuurwerk. Dit is echter niet zonder gevaar. Vuurwerk afsteken laat je dan ook beter over aan professionals. Wil je toch graag zelf ermee aan de slag gaan? Weet dan dat niet alles zomaar toegelaten is en dat vuurwerk afsteken de oorzaak is van onverantwoord veel mensen- en dierenleed. Een overzicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kandidaten gezocht om te zetelen in de kerkraden

Federatie_herne_1_
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kandidaten gezocht om te zetelen in de kerkraden - © Deschuyffeleer
 

In de federatie Herne is het pastoor Kris Meskens,  verantwoordelijke voor de parochies St.-Géreon-Akrenbos, St.-Paulus-Vollezele, St.-Pieter-Sint-Pieters-Kapelle, St.-Petrus en Paulus-Herne, St.-Niklaas-Herfelingen en Onze-Lieve-Vrouw-Kokejane die thans belast is met de bekendmaking van de vacatures in de verschillende kerkraden en de inzameling van de schriftelijke kandidaturen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – De 25 uren Indoor Cycling stevent andermaal op een maxi succes af

Televie_2017
EDINGEN – De 25 uren Indoor Cycling stevent andermaal op een maxi succes af - © Deschuyffeleer
 

De 8ste editie van de 25 uren Indoor Cycling in het sportcomplex Nautisport vindt ook toekomend jaar zoals gebruikelijk plaats tijdens het laatste weekend van maart. De organisatoren hopen alweer een maximum aantal van 250 deelnemende ploegen te mogen verwelkomen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Brandhout nodig

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
De Mark verkoopt brandhout. - Foto © Marc Colpaert
 

Wie brandhout nodig heeft voor de winterperiode kan daarvoor terecht bij de natuurvereniging De Mark uit Galmaarden, met werkingsgebied in Galmaarden, Bever en Herne.. Bij de opkuis van hun reservaten hebben de mensen van deze natuurvereniging heel wat brandhout op overschot. “Daarom proberen

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN - Nautisport opnieuw in de ban van Kids Planet

1
EDINGEN - Nautisport opnieuw in de ban van Kids Planet - © Deschuyffeleer
 

Tot en met 8 januari is de grote omnisportzaal van Nautisport terug één groot kinderparadijs. Kids Planet is er dan terug. Zoals nu toch al enkele jaren op rij wordt tijdens de Kerstvakantie de grote hall van het sportcomplex opnieuw omgetoverd in een kleurrijk en knus kinderparadijs met een speciale ruimte voor de kleinsten tot 6 jaar en eentje voor jongens en meisjes tot 12 jaar.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 20 december 2016

Sprokkels_gemeenteraad_bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 20 december 2016 - © Deschuyffeleer
 

Werken aan nutsvoorzieningen * Vacature ambt schooldirecteur * Kerkfabrieken * Brandweer * Politie * OCMW * Belastingen * Financieel *  Afvalbeheer Intradura * Tonnagebeperking * ……

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Leen Persijn geeft gestalte aan ‘Ola zomaar Oma!’

1_leen_persijn_bever___19_
BEVER – Leen Persijn geeft gestalte aan ‘Ola zomaar Oma!’ - © Deschuyffeleer
 

Voor een ietwat late viering van de Ouderenweek nodigden de Beverse cultuuradvies- en seniorenadviesraad Leen Persijn uit in de prachtige accommodaties van Haumautveld. Met haar muzikale monoloog ‘Ola zomaar Oma’ wist deze grote theaterdame er dan ook het publiek te charmeren met een uiterst verrassende performance waarbij......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Natuurbeheerdag bij De Mark

Editiepajot_galmaarden_de_mark_foto_twee_marc_colpaert
De Mark zoekt nog wat vrijwilligers. - Foto © Marc Colpaert
 

De Natuurvereniging De Mark uit Galmaarden organiseert een beheerdag in hun drie reservaten in Galmaarden. De vzw De mark met werkingsgebied in Galmaarden, Bever en Herne gaat samen met de terreinploeg van Natuurpunt werken uitvoeren in hun drie reservaten, Markevallei, Kluysbos en Hof ten Berg. De vele hooiweiden, de knotwilgen en de kilometers wandelroutes

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’

1
BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’- © Deschuyffeleer
 

De Makrallen dansen van vreugde. De plaatselijke heksenvereniging met als voornaamste uithangbord heks Marieke Catier dankt alleszins de onbekenden die zorgden voor de recente opvallende publiciteitsstunt ter hunner attentie in het dorp. Ginds gisteren prijkt immers op een groot deel van de verkeersborden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Thierry Van Vreckem mikt op ereplaats in World Photographic Cup

10834977_334287546772721_5741857801666338122_o
BEVER – Thierry Van Vreckem mikt op ereplaats in World Photographic Cup - Foto ingezonden
 

Beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem is één van de 18 gelukkigen die door de Federatie van Belgische Beroepsfotografen geselecteerd werd om ons land  te vertegenwoordigen op de 4de editie van de World Photographic Cup  (WPC) die op 23 februari aanstaande haar beslag krijgt in Yokohama (Japan). De prestigieuze World Photographic Cup is........

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Thierry Van Vreckem/Godelieve Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 21 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 31 dec 2016
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Marc Colpaert | 25 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer | 22 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer | 21 dec 2016
Marc Colpaert | 15 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer | 15 dec 2016

archief