Artikels Archief van Galmaarden

PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op

Snelheid_2016_boetes
PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op - © Deschuyffeleer
 

Het voorbije jaar diende de politie Pajottenland alleen al tijdens haar bemande snelheidscontroles 17.430 bekeuringen uit te schrijven. In 2015 waren dit er 13.047. Over de onbemande snelheidscontroles en over de trajectcontroles zijn er nog geen jaarcijfers bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Winterbarbecue in Willem Tell

Editiepajot_galmaarden_leerlingen_lara__kopie_
De leerlingen nodigen iedereen uit op het winterfeest. - Foto © Marc Colpaert
 

Het oudercomité, de leerkrachten en de directie van het Sint-Catharinacollege nodigen iedereen uit op hun winterbarbecue in de zaal Willem Tell in Tollembeek. Deze kleine school die niet kan uitpakken met nieuwe gebouwen investeert veel liever in het welzijn van hun kinderen. Voor de directie en de leerkrachten is het belangrijk dat kinderen graag in deze school zijn

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – De politie wacht een reeks grote uitdagingen

1
PAJOTTENLAND – Commissarissen Philippe De Gelas, Philippe Annys, Serge Roelens en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politie Pajottenland haalde korpschef Marc Hellinckx een reeks grote uitdagingen aan waarmee zijn korps de komende maanden zal geconfronteerd worden. Volgens de korpschef wordt het kiezen tussen ofwel verminderen van de dienstverlening ofwel fors verhogen van de personeelscapaciteit. Hoopvol voor het korps is wel dat de vrederechter ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Boek ‘Van Abbeloos tot Zeppos’ al aan 2de druk toe

Promocover_maurits
HERNE – Boek ‘Van Abbeloos tot Zeppos’ al aan 2de druk toe - © Deschuyffeleer
 

Na de druk bijgewoonde voorstelling in het Koetshuis in het Roosdaalse Strijtem raakte het merkwaardig boek ‘Van Abbeloos tot Zeppos’ van de hand van de Hernse ere-burger Maurits van Liedekerke al vlug uitverkocht. Omdat de vraag naar het boek aanhoudt, besloot uitgever De Draak uit Tollembeek inmiddels tot een tweede druk. Die rolt nu van de persen midden januari......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – De vormelingen gaan sterzingen voor Kids in Kindia

Sterzingen_7_jan_2017_bever
BEVER – De vormelingen gaan sterzingen voor Kids in Kindia - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 7 januari trekken de vormelingen op pad om te gaan sterzingen. In kleine groepjes gaan zij dan met hun Driekoningenlied van huis tot huis in de gemeente. Pastoor Andy Penne en de catechisten Liesbeth en Annemie hopen alleszins dat de kinderen overal hartelijk en gul zullen ontvangen worden.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Feest in de Nemerkendries

Editiepajot_galmaarden_kerstfeest__kopie_
Samen feest vieren. - Foto © Marc Colpaert
 

Enkele inwoners van de Nemerkendries en de Ketelbaan in Tollembeek organiseerden een feestje tijdens de laatste dagen van het jaar. “Wij hebben dit jaar voor de eerste keer een buurtfeest georganiseerd en wij vonden dat we tegen het einde van het jaar daar nog een klein gevolg moesten

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Extra klusjesman voor eigen patrimonium

Editiepajot_galmaarden_akkerwinde__kopie_
Ondermeer om de Akkerwinde te onderhouden komt er een extra kracht. - Foto © Marc Colpaert
 

Het OCMW van Galmaarden gaat in 2017 een extra klusjesman aanwerven om hun eigen patrimonium te onderhouden. Het OCMW beschikt vandaag al over enkele klusjesmannen die vooral ingezet worden om bij particulieren klusjes op te knappen. “Deze mensen worden zoveel gevraagd bij vooral oudere inwoners dat er steeds minder tijd overbleef om ons eigen

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsreceptie met minister Geens

Colpaert_galmaarden_pierre_deneyer_1
Pierre Deneyer. - Foto © Colpaert

Op zondag 8 januari organiseert de CD&V haar nieuwjaarsreceptie in het Baljuwhuis in Galmaarden. Vanaf 10 uur is iedereen er welkom om te klinken op het nieuwe jaar. Er werd voor deze editie geïnvesteerd in een nieuwe formule. Nog gezelliger

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Gemeente zoekt oplossing voor afgebrande kerk

Editiepajot_galmaarden_kerk_puin_foto_marc_colpaert
De dag na de brand. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden moet dringend een beslissing nemen in verband met de toekomst van de in 2008 afgebrandde kerk van Galmaarden. De cel Erfgoed is in ieder geval duidelijk, het kerkgebouw moet in de toekomst even groot blijven. Ondertussen is het voorlopig dak dat op de kerk werd geplaatst binnen drie of vier jaar aan vervanging toe, dus extra kosten

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Grote knutselwedstrijd rond de Pauwel

Editiepajot_galmaarden_de_gilde__kopie_
De Pauwelgilde. - Foto © Marc Colpaert
 

De Galmaardse Pauwelgilde organiseert een grote knutselwedstrijd met als opdracht maak een kunstwerk over het Pauwelfeest. Alle kinderen tot 12 jaar kunnen meedoen aan deze knutselwedstrijd. “Het is heel simpel, je moet alleen iets in mekaar kntselen over de Pauwel, dat kan een hoed zijn maar ook iets anders”, legt penningmeester Melissa Marchand uit. De mooiste

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

GALMAARDEN - Gezonde feestelijke hapjes

Editiepajot_galmaarden_belectron__kopie_
Heel wat volk bij Belectron. - Foto © Marc Colpaert
 

De firma Belectron organiseerde een workshop om ‘gezonde feestelijke hapjes’ te leren maken en de respons was zo groot dat ze mensen moesten weigeren. Op een leuke, ontspannende manier, nieuwe gezonde, feestelijke hapjes leren maken en proeven. De deelnemers maakten

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Budget van 320.000 euro voor de inrichting van volkstuinen

Editiepajot_galmaarden_moestuin_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Mensen van Velt Gooik aan de slag. Foto © Marc Colpaert
 

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen in het Dominicanenessenklooster in Herne. Het project 'café Courgette' mikt vooral op de jongeren uit de omgeving van Herne en Gooik, leefloongerechtigden aangesloten bij het OCMW van Herne, Galmaarden en Bever

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Eindelijk plannen voor een synthetisch veld in Galmaarden

Colpaert_galmaarden_sportplein_1__kopie_
Modder is er genoeg. - Foto © Marc Colpaert
 

Het gemeentebestuur heeft in haar begroting voor 2017 een bedrag van 423.500 euro ingeschreven voor de aanleg van een synthetisch voetbalveld in Galmaarden. Door de vele jeugdspelers werd in eerste instantie beslist om tijdens de wintertrainingen de pleinen in Tollembeek en Vollezele te gebruiken. Jeugdcoördinator Roger Michiels van FC. Galmaarden is al enige tijd vragende partij

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Belbus Pajottenland verdwijnt

Belbus
Belbus verdwijnt.

Vanaf 9 januari zal de belbus 732-Pajottenland niet langer meer uitrijden in de gemeente Gooik, Galmaarden, Halle, Pepingen, Herne en Bever. Deze belbus kwam onvoldoende tegemoet aan de vervoersnoden van de inwoners. Daarom heeft De Lijn nu beslist om veranderingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
marc colpaert
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kandidaten gezocht om te zetelen in de kerkraden

Federatie_herne_1_
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kandidaten gezocht om te zetelen in de kerkraden - © Deschuyffeleer
 

In de federatie Herne is het pastoor Kris Meskens,  verantwoordelijke voor de parochies St.-Géreon-Akrenbos, St.-Paulus-Vollezele, St.-Pieter-Sint-Pieters-Kapelle, St.-Petrus en Paulus-Herne, St.-Niklaas-Herfelingen en Onze-Lieve-Vrouw-Kokejane die thans belast is met de bekendmaking van de vacatures in de verschillende kerkraden en de inzameling van de schriftelijke kandidaturen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Kinderkerstfeest met de Kerstman

Editiepajot_galmaarden_liberalen__kopie_
De kinderen en de Kerstman. - Foto © Marc Colpaert
 

Voor het kinderkerstfeest van de Liberale Mutualiteit nodigden ze een clown en de Kerstman uit in de zaal Willem Tell in Tollembeek. Ongeveer een honderdtal kinderen amuseerden zich in de zaal Willem Tell voor het jaarlijks kinderkerstfeest. “Wij hebben gezorgd dat een clown eerst het jonge

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALM / GOOIK - Lopen voor het goede doel

Editiepajot_gooik_lopen_oet__kopie_
Lopen voor het goede doel. - Foto © Marc Colpaert
 

Atletiekclub Pajottenland(ACP) organiseerde een warmathon, waarvan de opbrengst integraal naar Music for Life en G-Sport Pajottenland ging. Ze gingen van start ter hoogte van het sportplein van Galmaarden, liepen dan naar het centrum van Oetingen en zo verder tot de sporthal Koornmolen in

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Verdienstelijke leden gehuldigd

Editiepajot_galmaarden_bloedgevers__kopie_
Enkele bloedgevers kregen een geschenkje. - Foto © Marc Colpaert
 

Bij de vrijwillige bloedgevers uit Tollembeek werden enkele mensen gehuldigd. Tijdens een driemaandelijkse bloedafname werd even stilgestaan om enkele bloedgevers een geschenkje te geven. De gehuldigden waren: Roby Bické, Thomas Durant, Rita Van Damme, Githa Serman voor 25 bloedgiften

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Brandhout nodig

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
De Mark verkoopt brandhout. - Foto © Marc Colpaert
 

Wie brandhout nodig heeft voor de winterperiode kan daarvoor terecht bij de natuurvereniging De Mark uit Galmaarden, met werkingsgebied in Galmaarden, Bever en Herne.. Bij de opkuis van hun reservaten hebben de mensen van deze natuurvereniging heel wat brandhout op overschot. “Daarom proberen

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 13 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Marc Colpaert | 25 dec 2016
Marc Colpaert | 25 dec 2016
Marc Colpaert | 25 dec 2016
Marc Colpaert | 25 dec 2016

archief