Artikels Archief van Halle

HALLE - Vier autokaravanen door HALLE

Car_1
Foto's Felix Merckx
 

 Begin de jaren 2000 was het de gewoonte van het kandidaat prinsenpaar een autokaravan door Halle te organiseren. Dat was niet alleen om de prinsenverkiezing aan te kondigen maar ook om stemmen te ronselen. Tijdens hun luidruchtige tocht door de stad deelden zij ook gadgets en andere prularia uit. In die tijd trokken bijna alle kandidaten bij de gemeenteraadsverkiezingen ook met een autokaravan door Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Een nieuw logo voor de Servaisacademie

Muziekacademie_0
Dieuwertje Poté, Schepen van onderwijs, Stijn Hanssens, directeur van de Servaisacademie en enkele leerkrachten. Ingezonden foto
 

 De Stedelijke Servaisacademie voor Muziek, Woord & Dans heeft een nieuw logo. Het werd tijdens een feestelijk nieuwjaarsconcert in CC ’t Vondel aan het grote publiek voorgesteld. . Jan Vankeerberghen en Bertien Boon, beide Hallenaren en grafisch ontwerpers, werden bereid gevonden een nieuw logo voor de Servaisacademie uit te werken

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - Muziek van rond de Middellandse zee

Winterconcert
EP

Op zaterdag 4 februari speelt de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia haar jaarlijks winterconcert in cc ’t Vondel te Halle. De enigszins zomerse affiche verklapt echter het thema: de Middellandse Zee. De dirigent selecteerde boeiende werken uit landen rond dat gebied. Er staat o.a. muziek uit de Balkan, uit Griekenland en uit Spanje op het programma. De warme sfeer is gegarandeerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

FP HALLE-GOOIK wint de topper in Antwerpen met 4-7

Halle_gooikkopie
EP

 FP Halle-Gooik kreeg voor de 3e keer in 3 weken Antwerpen voorgeschoteld, ditmaal voor de reguliere competitie. Halle-Gooik won de vorige 3 confrontaties met duidelijke cijfers. Antwerpen begon het sterkst en kwam 1-0 voor via Nesen. Halle-Gooik vergat de wenkende kansen af te maken en Antwerpen deed dat wel, Achahbar op de counter voor 2-0. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Moedige Strijders brengen ‘Virus’

Virus
Foto Emile Devogeleer
 

 Toneelgroep De Moedige Strijders kozen dit jaar voor  "VIRUS", een tragikomedie van Luc Van Balberghe. De aanwezigen kijken mee naar het gebeuren in een leraarskamer: leerkrachten vastgeroest in hun gewoonten en principes. Tot er een nieuwe wind komt binnen waaien ...De regie is in handen van Joeri Zelck

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

HALLE – Literair culinair ‘ Literatuur om letterlijk je vingers van af te likken’.

Literair
EP

  Op zondag 29 januari kan men in CC ‘t Vondel terecht voor Literair culinair. Roos van Acker ontvangt je als een echte gastvrouw, samen met Kathy Mathys ( literair journaliste en schrijfster van o.a het boek smaak ) leest ze de opmerkelijkste culinaire kortverhalen voor.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Emile Devogeleer
EP
 

HALLE - Heilig Hart & College op de latten

Latten
Ingezonden foto
 

 Dag op dag één jaar nadat 2 BVL en 1b de langlauflatten aantrokken, was het nu de beurt aan de leerlingen van 2 GL en 2 Latijn om zich uit te leven in een prachtig winterlandschap. Deze leerlingen van het Heilig-Hart & College te Halle trokken naar de Baraque De Fraiture voor een fikse langlauftocht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Al 81.000 zwemmers voor HALLEbad na drie maanden

Hallebad
Foto Emile Devogeleer
 

 Begin september 2016 opende het langverwachte nieuwe zwembad in Halle zijn deuren: Hallebad. Dit samenwerkingsproject tussen de stad Halle en Sportoase voorziet in diverse sport- en wellnessactiviteiten. Na een wachttijd van meer dan 100jaar is duidelijk dat de Hallenaar en omgeving ten volle genieten van hun nieuwe sportfaciliteiten. Sinds de opening mocht men al 81.000 bezoekers verwelkomen

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

HALLE - Jeugd is welkom bij de ‘Varkensssnuit en op Joepie

Halle
EP

 Tijdens de krokusvakantie (27 februari tot 4 maart) is er kinderopvang in de ‘Varkenssnuit’  Hetthema is ‘lettersoep’. Voor speelplein Joepie voor de paas- en zomervakantie. Aanvragen dienen te gebeuren voor 5 februari.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE /REGIO - Strengere regels pasfoto’s voor alle identiteitsdocumenten

Stadhuis_halle
Foto Felix Merckx

 Vanaf nu moeten alle pasfoto’s voor alle identiteitsdocumenten (eiD, Kids-ID, vreemdelingenkaarten) en reisdocumenten (internationale paspoorten) voldoen aan de volgende criteria:

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Drie gelukkige winnaars bij de eindejaarsactie van Iduna in HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden foto

Christel Desmet van Babor beauty spa Iduna in Halle maakte de winnaars bekend van de  eindejaarsactie. Monique De Mol won een H.S.R. Gelaatsverzorging, Merel Wit een massage en Lieve Mosselmans een maquillage.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE – Herbeleef Halle op losse schroeven.

Panorama5post_groot__large_
Emile Devogeleer
 

 Met Halle op losse schroeven is in Halle, het  carnaval geweld/ambiance 2017 van start gegaan. In een volle CC ‘t Vondel bracht elke carnaval vereniging of orde een lied of een show ten besteom er te strijde om de gouden micro of de wisselbeker Edmond Demesmaecker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Aanleg nieuwe parking Nederhem en Spoorwegstraat start deze maand

Plan_alternatieveparking
EP
 

 De stad Halle start nog deze maand met de aanleg van de definitieve, degelijke parking op Nederhem, die als volwaardige voorstads- en pendelparking zal dienen. De huidige parking is tijdelijk en bevat veel putten en oneffenheden. Samen met deze werken wordt ook de Spoorwegstraat aangelegd, die de te vernieuwen Nederhembrug met de wijk Nederhem zal verbinden. In totaal komen er door de aanleg van deze parking en omliggende straten in totaal ruim 100 extra parkeerplaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Felix Merckx
ep
 

HALLE – 7 de Hals Dweilfestival voor dweilorkesten

Dweilorkesten
Foto Emile Devogeleer
 

  Het is nog even wachten op het 7de Hals Dweilfestival, zaterdag 2 september 2017, maar nu al is de organisatie druk bezig met het zoeken naar kandidaten dweilorkesten, niet alleen uit België maar ook uit Frankrijk, Nederland, Duitsland.........om te strijden voor de titel van “Vrij Internationaal Kampioen” of voor de beste in de “ Ambianceklasse”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – NEOS Halle brengt zijn jaarprogramma naar buiten.

Neos
Foto Emile Devogeleer
 

 Bij de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Hotel Alsput, bracht het bestuur van NEOS Halle de leden op de hoogte van het programma voor 2017. NEOS Halle of Netwerk voor ondernemende senioren, heeft als doel om 55 plussers actief bezig te houden en te vermijden dat ze niet verdwijnen in de sociale vergeetput.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL / HALLE - Jaarlijks eetfestijn van de Oosterse Krijgskunst School

Editiepajot_beersel
Ingezonden flyer
 

De Oosterse Krijgskunst School Dworp / Halle ‘Judo, Karate Ju-Jutsu’ nodigt jullie graag uit op hun jaarlijks eetfestijn, dat plaats heeft in zaal Moriaan, Witteweg 20 in Alsemberg. Zij bedienen op vrijdag 27 januari vanaf 18u, zaterdag 28 januari vanaf 17u30 en zondag 29 januari van 11u30 tot 16u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE - Fietstocht bracht 10.000 euro op voor ADO Icarus

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

 Zondag 18 december 2016, een grauwe, kille en mistige ochtend… In de Wielewaallaan in Halle was het weer van ondergeschikt belang. 90 moedige mensen met een warm hart waren bereid om de koude te trotseren en een fietstocht te maken van Halle naar Boom ten voordele van ADO Icarus vzw. Deze tocht bracht uiteindelijk 10.000 euro op 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - IRIS wordt 50 jaar en zoekt figuranten voor komende paastentoonstelling

Irius
Ingezonden foto
 

 Voor de komende paastentoonstelling "Sint-Veroonsmars 50 +++" zoekt fotoclub Irisj 50-jarige  figuranten van de Sint-Veroonsmars. Het gouden jubileum van IRIS willen ze namelijk uitspelen in deze expo. Ze gaan dit doen door portretten te maken van de figuranten van 50 jaar - of degenen met 50 of meer (50 +++) deelnames.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
 

Judo LEMBEEK-HALLE ging uit de bol op Halle Schaatst

Lembeek_budo_
De schaatsers van Judo Lembeek-Halle
 

Naar goede jaarlijkse gewoonte trakteert Judo Lembeek-Halle ook dit jaar zijn judoka's op een gezellige schaatsavond op de ijspiste in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, 17 positief en vijf autobestuurders bliezen alarm

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

 Vijf onmiddellijke intrekkingen rijbewijs, 17 positieve ademtests, vijf alarm ademtests en drie personen betrapt op drugs in het verkeer. Dat zijn de resultaten van de acties het afgelopen weekend ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Dit is een nationale geïntegreerde controleactie georganiseerd door de lokale en federale politie in samenwerking met andere verkeersveiligheidspartners zoals het BIVV en de Provincie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 22 jan 2017
Felix Merckx | 22 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 20 jan 2017
Emile Devogeleer | 19 jan 2017

archief