Laatste artikels van Beersel

Bizarre bomen in de kijker bij Natuurpunt BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden affiche

Natuurpunt Beersel houdt zaterdag 21 januari zijn jaarlijkse algemene vergadering. Elk jaar nodigen ze daarvoor een spreker uit. Dit jaar komt Jan Decreton uit Halle, natuurfotograaf, die al enkele prachtige fotoboeken heeft uitgegeven o.a. over het Hallerbos. Zijn diavoordracht gaat over ‘Bizarre Bomen’, bomen met een verhaal of geschiedenis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, 17 positief en vijf autobestuurders bliezen alarm

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

 Vijf onmiddellijke intrekkingen rijbewijs, 17 positieve ademtests, vijf alarm ademtests en drie personen betrapt op drugs in het verkeer. Dat zijn de resultaten van de acties het afgelopen weekend ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Dit is een nationale geïntegreerde controleactie georganiseerd door de lokale en federale politie in samenwerking met andere verkeersveiligheidspartners zoals het BIVV en de Provincie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 

BEERSEL - Gezinsbond organiseert infoavond E.H.B.O. en tweedehandsbeurs

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef (foto van tweedehandsbeurs vorig jaar)
 

Gezinsbond Dworp/Huizingen organiseert op dinsdag 7 februari om 19u30 een infoavond rond E.H.B.O. in het Poortgebouw van de pastorij, Vroenenbosstraat 5 in Dworp. Het is Pol Lots van het Rode Kruis die voor de nuttige info zorgt en de vragen van de aanwezigen zal beantwoorden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Benny Michiels vrolijkt de nieuwjaarsreceptie van de gemeente BEERSEL op

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Verwelkoming door het gemeentebestuur en de kinderburgemeester
 

Burgemeester Hugo Vandaele verwelkomde vele Beerselaars in CC de Meent in Alsemberg voor de nieuwjaarsdrink van de gemeente. Hij bedankte het gemeentebestuur voor hun goed bestuur en hun inzet en de oppositie voor hun samenwerking. Hij had het over de vele verwezenlijkingen die de gemeente heeft gedaan en welke nog in de toekomst zijn gepland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Twee ministers op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Guur weer maar niet voor de Open Vld Beersel. Vrijdagavond hielden zij hun jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Een meer dan geslaagde nieuwjaarsreceptie met een zeer grote opkomst. Gastspreker was niemand minder dan de vicepremier en minister Alexander De Croo en als kers op de taart en serieuze verrassing van de avond, verwelkomden zij eveneens minister Maggie De Block.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Beersel organiseert ook dit jaar “Warming-up homeparty’s”

Editiepajot_bart_devill___beersel
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar al nam de gemeente Beersel het initiatief tot het organiseren van “Warming-up homeparty’s”. En gezien het succes toen komt er dit jaar op het initiatief een vervolg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Nieuwe kindergemeenteraad Beersel geïnstalleerd

Editiepajot_bart_devill___kindergemeenteraad2017
foto Bart Devillé
 

 In de raadzaal van het gemeentehuis Rondenbos te Alsemberg werd, in aanwezigheid van o.m. de(grote) burgemeester Hugo Vandaele ,schepen van Onderwijs en Jeugd Jo Vander Meylen, schepenen, gemeenteraadsleden en heel wat sympathisanten de nieuwe kindergemeenteraad 2017 geïnstalleerd. Over de verschillende netten (gemeentelijk-, vrij- en gemeenschapsonderwijs) heen worden in de basisscholen van Beersel verkiezingen gehouden. Ook het buitengewoon onderwijs (BuLO Sint-Victor) heeft in de kindergemeenteraad nu al jaren een plekje veroverd. Elke school kreeg net als de voorbije jaren drie plaatsen om in te vullen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

U10 Verbroedering BEERSEL-DROGENBOS op tornooi bij Ajax Amsterdam

Editiepajot_beersel-drogenbos
Foto © Elsie De Greef / VBD-Ajax
 

Voorbije vrijdag vertrok een delegatie van 40 ouders, bestuursleden en spelers van de U10 van voetbalclub Verbroedering Beersel Drogenbos naar het prestigieuze internationale Youth Indoor Tornooi van Ajax Amsterdam te Nederland. Nadat ze op het kwalificatietornooi van St-Katelijne Waver eind december na een zenuwslopende finale konden winnen na een penaltyreeks tegen KV Mechelen werden ze meteen uitgenodigd door gastheer Ajax.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL 39ste Mosselkermis Gezinsbond Lot

Editiepajot_bart_devill___mosselen
foto Bart Devillé
 

 Deze mosselkermis vindt plaats in Buurthuis Babbellot (voorheen Onze Kring), Dworpsestraat 90 te 1651 Lot, op zaterdag 4 februari 2017 van 17 uur tot 22 uur en op zondag 5 februari 2017 van 11.30 tot 15 uur. Heerlijk smullen tegen gezinsvriendelijke prijzen en voor ALLE leden van De Gezinsbond een korting op hun lidkaart waarmee je spaart. Inlichtingen bij de bestuursleden (www.gezinsbondlot.be) of telefonisch bij de voorzitter (02/380.34.07).

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / REGIO “Zot van Beersel” organiseert eerste feestweekend

Persfoto_evenementen_zvb_voor_ep
foto Bart Devillé
 

  “Zot van Beersel” is niet meer weg te denken in Beersel en zeker niet meer op de activiteitenkalender. Komt er nog bij, wanneer de vereniging wat organiseert er telkens ook gedacht wordt aan “het goede doel”.
Het nieuwe jaar wordt alvast op een passende wijze ingezet. Zot Van Beersel zorgt op vrijdag 13 januari 2017 en zaterdag 14 januari 2017 voor een heus feestweekend in de DOC.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 jan 2017
Hugo Devillé | 04 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef + Devillé | 24 dec 2016
Elsie De Greef | 22 dec 2016
Hugo Devillé | 21 dec 2016
Elsie De Greef | 19 dec 2016
Hugo Devillé | 17 dec 2016
Hugo Devillé | 16 dec 2016
Hugo Devillé | 15 dec 2016
Hugo Devillé | 13 dec 2016

archief